Type Re-integratietrajecten

ARC Limburg voert sinds 2013 re-integratietrajecten uit voor het UWV en is gespecialiseerd in re-integratie Spoor 2. Inmiddels hebben honderden mensen bij ons een traject doorlopen. Al deze mensen hebben een vragenlijst ingevuld met betrekking tot de klanttevredenheid.
Met trots kunnen we dan ook stellen dat we al jaren heel positief beoordeeld worden door onze kandidaten. Ook helpen we bovengemiddeld veel mensen bij het vinden van een nieuwe baan. Waarbij het voor ons vooral belangrijk is dat je iets vindt wat je wat echt bij je past.

Werkfit Maken

Het woord zegt het eigenlijk al: Werkfit Maken!
Niet de daadwerkelijke baan staat centraal, maar eerst gaan we samen op zoek naar jouw mogelijkheden. Wie ben jij, wat wil je en wat kun je? Hoe gaan we daar doelen in stellen? Deze vragen staan centraal bij het Werkfit Maken traject. 

Naar Werk

Bij een Naar Werk traject staat het vinden van een passende baan centraal. Door je te helpen bij het solliciteren, een onderscheidend CV te maken of juist de motivatiebrief goed te bekijken. Misschien wil je juist hulp bij het vinden van vacatures of het vergroten van je netwerk. Bij Naar Werk trajecten staan deze activiteiten centraal. 

Spoor 2 re-integratie

Spoor 2 re-integratie is een specifieke vorm van re-integratie die ook specifieke kennis van je re-integratiebegeleider vraagt. Je bent immers nog altijd in dienst van je oorspronkelijke werkgever.
Dit roept veel vragen op en maakt het niet makkelijker. Hoe ga je dan op zoek naar ander werk en wat moet je bijvoorbeeld doen als je nieuwe baan geen verbetering is ten opzichte van je oude functie. Wat als je over 3 maanden 'beter' bent, ben je dan je vorige functie kwijt? In dit proces begeleiden wij jou als kandidaat en communiceren we helder over alle stappen die je hierin kunt tegenkomen.

Outplacement

Outplacement is het begeleiden van een werknemer naar nieuw werk buiten de huidige organisatie.
Dit kan een baan bij een andere werkgever zijn maar ook zelfstandig ondernemerschap. Outplacement wordt ook wel van werk naar werk genoemd. Outplacement wordt doorgaans ingezet voor een werknemer waarvoor geen ruimte meer is binnen de huidige organisatie. Gedwongen vertrek dus als gevolg van ontslag of reorganisatie. Maar er zijn nog veel meer aanleidingen om te kiezen voor outplacement.